Hakkımda

Merve ÇELİK 9 Haziran'da Ankara'da doğdu. Müzik ile 8 yaşında, müzik öğretmeni olan babası Şahin ÇELİK'ten aldığı piyano dersleriyle tanışan ÇELİK, profesyonel müzik hayatına, Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü'nü 1. likle kazanarak adım atmıştır. Burada keman eğitimine Semra FAYEZ ile başlayıp, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Keman Sanatçısı olan Nevzat KALENDER ve Ankara Devlet Opera ve Balesi Keman Sanatçısı olan Tuğçe ÜNSAL ile devam etmiştir. Piyano eğitimini Siracettin ŞİMŞEK'ten, müziksel işitme okuma ve yazma eğitimini ise Güneş APAYDIN'dan almıştır.

Lise mezuniyeti ardından, aynı sene Gazi Üniversitesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı'nı kazanmıştır. Keman eğitimine Doç.Dr. Mehmet EFE'den, piyano eğitimine Betül Esra GÜLSOY ve Oya AKYILDIZ'dan alarak devam etmiştir. Şan eğitimini Prof.Dr. Ayşe Meral TÖREYİN'den, müziksel işitme okuma ve yazma eğitimini Yrd.Doç.Dr. Salih AYDOĞAN'dan, armoni ve form bilgisi derslerini Yrd.Doç.Dr. Selçuk BİLGİN'den almıştır. Özel öğretim yöntemlerini Prof. Nezihe ŞENTÜRK'ten, özel eğitim dersini ise Öğr.Gör.Dr. Tamer KARAKOÇ'tan alarak eğitimini tamamlamıştır.

Lise ve üniversite eğitim hayatı boyunca, hem orkestra üyesi olarak, hem korist olarak birçok konser ve festivallerde yer alan ÇELİK, bu süreçte akordiyon enstrümanını da icra etmiştir.

Üniversite eğitimi sırasında Türk caz müzisyenliğinin duayeni ve orkestra şefi Durul GENCE'nin asistanlığını yapmış, keman ve piyano eğitmeni göreviyle birlikte çalışmıştır.

Kişisel gelişim ve psikoloji alanlarında çalışmalar yapmaktan keyif duyarak ''beden dili, diksiyon, işaret dili, özel öğretim yöntemleri, zihinsel yönetim teknikleri ve empatik iletişim'' eğitimleriyle başladığı yoluna, Sola Unitas Academy'den (ICF) Uluslararası Profesyonel Koçluk Eğitimi alarak devam etmiştir. 

2017 yılından bu yana müzik öğretmeni olarak okulların anaokul, ilkokul, ortaokul ve lise birimlerinde çalışma fırsatı bulup, her yaşın pedagojik yaklaşımını tecrübe eden ÇELİK, danışanlarına koçluk hizmeti vermesinin yanı sıra, derslerinde öğrencilerine karşı tutumunda da bu yaklaşımı sergilemektedir.

Müziği yaşam biçimi haline getirerek, bestecilik branşında da öğrenciliğinden bu yana çeşitli çocuk şarkıları, okul marşları, kısafilm ve belgesel müzikleri bestelemekte olup, aktif bir müzisyen olarak konserler veren ÇELİK, sanatın toplumun temel taşı olduğuna inanarak, her yaştan insana keman ve piyano eğitmenliği yapmaktadır.

SANATSIZ KALAN BİR MİLLETİN HAYAT DAMARLARINDAN BİRİ KOPMUŞ DEMEKTİR !

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK